VILNIAUS LOPŠELIO-DARŽELIO „ŽOLYNĖLIS“ 15 DIENŲ VALGIARAŠTIS

1 SAVAITĖ

PIRMADIENISANTRADIENISTREČIADIENISKETVIRTADIENISPENKTADIENIS
PUSRYČIAI

Pieniška kvietinių kr. košė – 150/200 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė

– 80/100 g

 

PIETŪS

Šviežių kopūstų sriuba

– 100/150 ml

Ruginė duona – 20 g

Jautienos kukuliai kepti garuose

– 70/80g

Perlinio kuskuso kr. košė – 100/120 g

Morkos su alyvuogių aliejumi – 80/100 g

Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

Virti makaronai su sviesto-grietinės padažu – 150/15 / 200/20 g


Plėšomos sūrio lazdelės – 1 vnt.

PUSRYČIAI

Pieniška sorų kr. košė su uogomis – 150/15 / 200/15 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė

– 80/100 g

 

PIETŪS

Lęšių sriuba su bolivine balanda – 100/150 ml

Ruginė duona – 20 g

Šutinta vištienos filė su grietinėle – 80/90 g.


Grikių kr. košė – 100/120 g.


Šviežių daržovių rinkinukas – 90/100 g

Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

Bulvių košė – 160/200 g


Kefyras – 100/150 ml

PUSRYČIAI

Orkaitėje keptas omletas

– 80/100 g

Marinuoti agurkai – 30/40 g

Ruginė duona su sviestu ir ferm. sūriu – 35/40 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė

– 80/100 g

 

PIETŪS

Barščių sriuba su grietine

– 100/8 / 150/10 ml

Ruginė duona – 20 g

Kiaulienos maltinis praturtintas sėlenomis

– 60/80 g

Ryžių kr. košė – 100/120 g

Baltagūžių kopūstų salotos su paprikomis – 80/100 g

Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

Virti varškėčiai pagardinti grietine – 100/10/ 150/15 g Traputis – 10 g.

Arbata– 100/150 ml.

PUSRYČIAI

Pieniška manų kr. košė su uogomis – 150/15 / 200/15 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė

– 80/100 g

 

PIETŪS

Pupelių sriuba – 100/150 ml

Ruginė duona – 20 g

Kalakutienos guliašas – 70/80 g

Kietųjų kviečių makaronai

– 100/120 g

Šviežių daržovių rinkinukas

– 80/100 g

Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

Mieliniai blynai – 80/100 g

Jogurtas – 125 ml

 

PUSRYČIAI

Pieniška avižinių kr. košė su uogomis

 – 150/200 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė

– 80/100 g

 

PIETŪS

Ryžių kruopų sriuba su pomidorais ir grietine

– 100/8 / 150/10 g.

Ruginė duona – 20 g

Žuvies maltinis – 70/80 g

Bulvių – morkų košė – 100/120 g

Burokėlių salotos su žaliaisiais žirneliais ir marinuotais agurkais

– 80/100 g

Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

Varškės apkepas su obuoliais, praturtintas sėlenomis ir pagardintas uogomis –

120/15 / 150/15 g

Pienas – 100/150 ml

 

 

2 SAVAITĖ

PIRMADIENISANTRADIENISTREČIADIENISKETVIRTADIENISPENKTADIENIS
 

PUSRYČIAI

Grikių kr. košė su morkomis ir svogūnais – 150/200 g


Batonas (su pilno grūdo miltais) su sviestu ir sūriu – 45 g.


Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g

 

PIETŪS

Lęšių sriuba su grietine – 100/8/ 150/10 ml

Ruginė duona – 20 g

Orkaitėje keptos paukštienos šlaunelės – 70/80 g

Perlinių kr. košė – 100/120 g

Keptos daržovės – 80/100 g

Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

 

Orkaitėje keptos bulvės su ferm. sūriu – 120/150 g

Kefyras – 100/150 ml  

PUSRYČIAI

Pieniška ryžių kr. košė su uogomis – 150/15 / 200/15 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė

– 80/100 g

 

PIETŪS

Raugintų kopūstų sriuba – 100/150 ml

Ruginė duona – 20 g

Kiaulienos guliašas – 70/80 g

Kuskuso kr. košė – 100/120 g

Šviežių daržovių rinkinukas – 80/100 g

Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

Pieniška makaronų sriuba – 100/150 ml.

Varškės sūrelis – 100 g

 

PUSRYČIAI

Virtas kiaušinis – 1 vnt.

Žalieji žirneliai – 30/40 g

Ruginė duona su sviestu ir ferm. sūriu – 35/40 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė

 – 80/100 g

 

PIETŪS

Barščių sriuba su pupelėmis ir grietine– 100/8/ 150/10 ml

Ruginė duona – 20 g

Bulvių plokštainis su vištiena pagardintas grietine

– 175/10 / 220/15 g.


Šviežių daržovių rinkinukas – 90/110 g

Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

Spelta miltų sklindžiai su obuoliais

– 90/110 g

Pienas – 100/150 ml

 

 

PUSRYČIAI

Pieniška miežinių kr. košė su uogomis – 150/15 / 200/15 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g

 

PIETŪS

Agurkinė sriuba su perlinėmis kr.

-100/150 ml.

Ruginė duona – 20 g

Troškinta jautiena su grietinės padažu

– 80/90 g

Kietųjų kviečių makaronai

– 100/120 g

Šviežių kopūstų salotos su agurkais, kukurūzais ir alyvuogių aliejumi – 90/100 g

Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

Grikių kr. košė su daržovėmis

 – 120/150 ml


Virtos dešrelės – 1/2 vnt.

Arbata – 100/150 ml. 

PUSRYČIAI

Pieniška kukurūzų kr. košė

 – 150/200 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g

 

PIETŪS

Žirnių sriuba

 – 100/150 ml

Ruginė duona – 20 g

Orkaitėje keptas upėtakis su keptomis daržovėmis – 50/50/60 / 60/70/70 g

Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

Varškės ir ryžių apkepas pagardintas uogomis

– 120/15 / 150/15 g

Kefyras – 100/150 ml

 

3 SAVAITĖ

PIRMADIENISANTRADIENISTREČIADIENISKETVIRTADIENISPENKTADIENIS
PUSRYČIAI

Pieniška penkių grūdų dr. košė su uogomis

 – 150/15 / 200/15 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g

 

PIETŪS

Barščių sriuba su kopūstais ir grietine – 100/8/ 150/10 ml

Ruginė duona – 20 g

Vištienos maltinis – 70/80 g

Trispalvis perlinis kuskusas – 100/120 g

Šviežių daržovių rinkinukas

– 80/100 g

Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

Orkaitėje kepti varškėčiai – 80/120 g

Pienas – 100/150 ml

PUSRYČIAI

Pieniška manų kr. košė su cinamonu

– 150/6/ 200/8 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g

 

PIETŪS

Pupelių, daržovių ir makaronų sriuba – 100/150 ml

Ruginė duona – 20 g

Kalakutienos guliašas– 70/80 g

Grikių kr. košė– 100/120 g


Morkų – obuolių salotos – 80/100 g


Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

Ryžių risotto

– 100/120 g

Ruginė duona su sviestu ir ferm. sūriu – 35/40 g.

 Arbata – 100/150 ml

PUSRYČIAI

Orkaitėje keptas omletas su dešrelėmis – 80/15 /100/20 g.

Pomidoras – 30/40 g

Traputis– 10 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g

 

PIETŪS

Perlinių kr. sriuba – 100/150ml

Ruginė duona – 20 g

Karališki balandėliai su padažu – 70/40 /90/50 g

Virtos bulvės – 100/120 g

Šviežių daržovių rinkinukas– 90/110 g

Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

Pieniška avižinių dr. košė su uogomis

– 150/15 /200/15 g

Jogurtas – 125 g

 

PUSRYČIAI

Pieniška miežinių kr. košė

– 150/200 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g

 

PIETŪS

Barščių sriuba su grietine – 100/8 /150/10 ml

Ruginė duona – 20 g

Plovas su vištiena

– 150/170 g

Marinuoti agurkai – 75/85 g

Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

Spelta miltų – varškės blyneliai pagardinti uogomis – 90/15 / 110/15

Kefyras– 100/150 ml

PUSRYČIAI

Pieniška kukurūzų kr. košė su uogomis

 – 150/15 /200/15 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g

 

PIETŪS

Žirnių sriuba – 100/150 ml


Ruginė duona – 20 g

Lašišos maltinis – 70/80 g

Bulvių košė – 100/120 g

Šviežių daržovių salotos – 80/100 g

Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

Varškės ir morkų apkepas – 120/150 g

Sultys 100 proc. – 200 ml