VILNIAUS LOPŠELIO-DARŽELIO „ŽOLYNĖLIS“ 15 DIENŲ VALGIARAŠTIS
1 SAVAITĖ
| PIRMADIENIS | ANTRADIENIS | TREČIADIENIS | KETVIRTADIENIS | PENKTADIENIS | 
| PUSRYČIAI  Pieniška kvietinių kr. košė – 150/200 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g 
 PIETŪS Šviežių kopūstų sriuba – 100/150 ml Ruginė duona – 20 g Jautienos kukuliai kepti garuose – 70/80g Perlinio kuskuso kr. košė – 100/120 g Morkos su alyvuogių aliejumi – 80/100 g Stalo vanduo – 100/150 ml 
 VAKARIENĖ Virti makaronai su sviesto-grietinės padažu – 150/15 / 200/20 g Plėšomos sūrio lazdelės – 1 vnt.  | PUSRYČIAI  Pieniška sorų kr. košė su uogomis – 150/15 / 200/15 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g 
 PIETŪS Lęšių sriuba su bolivine balanda – 100/150 ml Ruginė duona – 20 g Šutinta vištienos filė su grietinėle – 80/90 g. Grikių kr. košė – 100/120 g. Šviežių daržovių rinkinukas – 90/100 g Stalo vanduo – 100/150 ml 
 VAKARIENĖ Bulvių košė – 160/200 g Kefyras – 100/150 ml  | PUSRYČIAI  Orkaitėje keptas omletas – 80/100 g Marinuoti agurkai – 30/40 gRuginė duona su sviestu ir ferm. sūriu – 35/40 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g 
 PIETŪS Barščių sriuba su grietine – 100/8 / 150/10 ml Ruginė duona – 20 g Kiaulienos maltinis praturtintas sėlenomis – 60/80 g Ryžių kr. košė – 100/120 g Baltagūžių kopūstų salotos su paprikomis – 80/100 g Stalo vanduo – 100/150 ml 
 VAKARIENĖ Virti varškėčiai pagardinti grietine – 100/10/ 150/15 g Traputis – 10 g. Arbata– 100/150 ml.  | PUSRYČIAI  Pieniška manų kr. košė su uogomis – 150/15 / 200/15 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g 
 PIETŪS Pupelių sriuba – 100/150 ml Ruginė duona – 20 g Kalakutienos guliašas – 70/80 g Kietųjų kviečių makaronai – 100/120 g Šviežių daržovių rinkinukas – 80/100 g Stalo vanduo – 100/150 ml 
 VAKARIENĖ Mieliniai blynai – 80/100 g Jogurtas – 125 ml  |    PUSRYČIAI Pieniška avižinių kr. košė su uogomis – 150/200 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g 
 PIETŪS Ryžių kruopų sriuba su pomidorais ir grietine – 100/8 / 150/10 g. Ruginė duona – 20 g Žuvies maltinis – 70/80 g Bulvių – morkų košė – 100/120 g Burokėlių salotos su žaliaisiais žirneliais ir marinuotais agurkais – 80/100 g Stalo vanduo – 100/150 ml 
 VAKARIENĖ Varškės apkepas su obuoliais, praturtintas sėlenomis ir pagardintas uogomis – 120/15 / 150/15 g Pienas – 100/150 ml 
 
  | 
2 SAVAITĖ
| PIRMADIENIS | ANTRADIENIS | TREČIADIENIS | KETVIRTADIENIS | PENKTADIENIS | 
|    PUSRYČIAI Grikių kr. košė su morkomis ir svogūnais – 150/200 g Batonas (su pilno grūdo miltais) su sviestu ir sūriu – 45 g. Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g 
 PIETŪS Lęšių sriuba su grietine – 100/8/ 150/10 ml Ruginė duona – 20 g Orkaitėje keptos paukštienos šlaunelės – 70/80 g Perlinių kr. košė – 100/120 g Keptos daržovės – 80/100 g Stalo vanduo – 100/150 ml 
 VAKARIENĖ 
 Orkaitėje keptos bulvės su ferm. sūriu – 120/150 g Kefyras – 100/150 ml  | PUSRYČIAI  Pieniška ryžių kr. košė su uogomis – 150/15 / 200/15 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g 
 PIETŪS Raugintų kopūstų sriuba – 100/150 ml Ruginė duona – 20 g Kiaulienos guliašas – 70/80 g Kuskuso kr. košė – 100/120 g Šviežių daržovių rinkinukas – 80/100 g Stalo vanduo – 100/150 ml 
 VAKARIENĖ Pieniška makaronų sriuba – 100/150 ml. Varškės sūrelis – 100 g  |    PUSRYČIAI Virtas kiaušinis – 1 vnt. Žalieji žirneliai – 30/40 g Ruginė duona su sviestu ir ferm. sūriu – 35/40 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g 
 PIETŪS Barščių sriuba su pupelėmis ir grietine– 100/8/ 150/10 ml Ruginė duona – 20 g Bulvių plokštainis su vištiena pagardintas grietine – 175/10 / 220/15 g. Šviežių daržovių rinkinukas – 90/110 g Stalo vanduo – 100/150 ml 
 VAKARIENĖ Spelta miltų sklindžiai su obuoliais – 90/110 g Pienas – 100/150 ml 
  |    PUSRYČIAI Pieniška miežinių kr. košė su uogomis – 150/15 / 200/15 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g 
 PIETŪS Agurkinė sriuba su perlinėmis kr. -100/150 ml. Ruginė duona – 20 g Troškinta jautiena su grietinės padažu – 80/90 g Kietųjų kviečių makaronai – 100/120 g Šviežių kopūstų salotos su agurkais, kukurūzais ir alyvuogių aliejumi – 90/100 g Stalo vanduo – 100/150 ml 
 VAKARIENĖ Grikių kr. košė su daržovėmis – 120/150 ml Virtos dešrelės – 1/2 vnt. Arbata – 100/150 ml.  | PUSRYČIAI Pieniška kukurūzų kr. košė – 150/200 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g 
 PIETŪS Žirnių sriuba – 100/150 ml Ruginė duona – 20 g Orkaitėje keptas upėtakis su keptomis daržovėmis – 50/50/60 / 60/70/70 g Stalo vanduo – 100/150 ml 
 VAKARIENĖ Varškės ir ryžių apkepas pagardintas uogomis – 120/15 / 150/15 gKefyras – 100/150 ml 
  | 
3 SAVAITĖ
| PIRMADIENIS | ANTRADIENIS | TREČIADIENIS | KETVIRTADIENIS | PENKTADIENIS | 
| PUSRYČIAI  Pieniška penkių grūdų dr. košė su uogomis – 150/15 / 200/15 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g 
 PIETŪS Barščių sriuba su kopūstais ir grietine – 100/8/ 150/10 ml Ruginė duona – 20 g Vištienos maltinis – 70/80 g Trispalvis perlinis kuskusas – 100/120 g Šviežių daržovių rinkinukas – 80/100 g Stalo vanduo – 100/150 ml 
 VAKARIENĖ Orkaitėje kepti varškėčiai – 80/120 g Pienas – 100/150 ml  | PUSRYČIAI  Pieniška manų kr. košė su cinamonu – 150/6/ 200/8 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g 
 PIETŪS Pupelių, daržovių ir makaronų sriuba – 100/150 ml Ruginė duona – 20 g Kalakutienos guliašas– 70/80 g Grikių kr. košė– 100/120 g Morkų – obuolių salotos – 80/100 g Stalo vanduo – 100/150 ml 
 VAKARIENĖ Ryžių risotto – 100/120 g Ruginė duona su sviestu ir ferm. sūriu – 35/40 g. Arbata – 100/150 ml  | PUSRYČIAI  Orkaitėje keptas omletas su dešrelėmis – 80/15 /100/20 g. Pomidoras – 30/40 g Traputis– 10 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g 
 PIETŪS Perlinių kr. sriuba – 100/150ml Ruginė duona – 20 g Karališki balandėliai su padažu – 70/40 /90/50 g Virtos bulvės – 100/120 g Šviežių daržovių rinkinukas– 90/110 g Stalo vanduo – 100/150 ml 
 VAKARIENĖ Pieniška avižinių dr. košė su uogomis – 150/15 /200/15 g Jogurtas – 125 g 
  | PUSRYČIAI  Pieniška miežinių kr. košė – 150/200 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g 
 PIETŪS Barščių sriuba su grietine – 100/8 /150/10 ml Ruginė duona – 20 g Plovas su vištiena – 150/170 g Marinuoti agurkai – 75/85 g Stalo vanduo – 100/150 ml 
 VAKARIENĖ Spelta miltų – varškės blyneliai pagardinti uogomis – 90/15 / 110/15 Kefyras– 100/150 ml  | PUSRYČIAI  Pieniška kukurūzų kr. košė su uogomis – 150/15 /200/15 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g 
 PIETŪS Žirnių sriuba – 100/150 ml Ruginė duona – 20 g Lašišos maltinis – 70/80 g Bulvių košė – 100/120 g Šviežių daržovių salotos – 80/100 g Stalo vanduo – 100/150 ml 
 VAKARIENĖ Varškės ir morkų apkepas – 120/150 g Sultys 100 proc. – 200 ml  | 
