Turime parengę trijų savaičių valgiaraštį:

1 - OJI SAVAITĖ

Pirmadienis

Antradienis

Trečiadienis

Ketvirtadienis

Penktadienis

Pusryčiai

Pusryčiai

Pusryčiai

Pusryčiai

Pusryčiai

Grikių kruopų košė su morkomis ir svogūnais (tausojantis).

Pilno grūdo ruginė duona su sviestu ir fermentiniu sūriu.

Sezoninė vaisių lėkštelė.

Arbatžolių arbata.

Pieniška kvietinių kruopų košė su sviestu ir avietėmis (tausojantis).

Sezoninė vaisių lėkštelė.

Arbatžolių arbata.

 

Pieniška miežinių kruopų košė (tausojantis).

Sezoninių vaisių lėkštelė.

Arbatžolių arbata.

 

 

Pieniška manų kruopų košė su avižų sėlenomis ir uogomis (tausojantis).

Sezoninių vaisių lėkštelė.

Arbatžolių arbata.

 

 

Omletas su fermentiniu sūriu (tausojantis).

Viso grūdo ruginė duona.

Pjaustyti pomidorai (augalinis).

Sezoninių vaisių lėkštelė.

Arbatžolių arbata.

 

Pietūs

Pietūs

Pietūs

Pietūs

Pietūs

Žirnių sriuba (tausojantis) (augalinis).

Viso grūdo ruginė duona.

Kepta vištienos filė su bulvių skiltelėmis ir morkų lazdelėmis (tausojantis).

Šv. kopūstų salotos su paprika.

Šv. daržovių rinkinukas (dviejų rūšių daržovės).

Vanduo (paskanintas vaisių gabaliukais).

 

Barščių sriuba (tausojantis) (augalinis).

Grietinė 30 proc.

Viso grūdo ruginė duona.

Keptas vištienos maltinukas (tausojantis).

Virtos perlinės kruopos (tausojantis) (augalinis).

Agurkai (švieži arba marinuoti).

Morkos su alyvuogių aliejumi.

Vanduo (paskanintas vaisių gabaliukais).

Šviežių kopūstų sriuba (tausojantis).

Kalakutienos maltinukas su kviečių sėlenomis.

Virtos grikių kruopos (tausojantis) (augalinis).

Šviežių daržovių salotos su alyvuogių aliejumi (augalinis).

Šviežių daržovių rinkinukas.

Viso grūdo ruginė duona.

Vanduo (pask. vaisių gab.).

Agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis (tausojantis) (augalinis).

Troškinta kalakutiena su pilno grūdo makaronais (tausojantis).

Šviežių kopūstų salotos su žaliais žirneliais.

Šviežių daržovių rinkinukas (dviejų rūšių daržovės).

Viso grūdo ruginė duona.

Vanduo (paskanintas vaisių gabaliukais).

Pupelių sriuba (tausojantis) (augalinis).

Menkės arba jūros lydekos  maltinis (tausojantis).

Bulvių košė (tausojantis).

Burokėlių – obuolių salotos (augalinis).

Šviežių daržovių rinkinys (dviejų rūšių daržovės).

Viso grūdo ruginė duona.

Vanduo (pask. vaisių gab.).

 

Vakarienė

Vakarienė

Vakarienė

Vakarienė

Vakarienė

Pilno grūdo makaronai su sviestu ir varške.

Pienas  (2,5 proc.).

 

 

 

Spelta miltų – varškės blyneliai.

Pienas 2,5 proc.

 

 

Varškės apkepas (tausojantis).

Natūralus jogurtas 2,5 proc.

Uogos (avietės, braškės, mėlynės).

Arbatžolių arbata.

Spelta miltų sklindžiai su obuoliais.

Pienas 2,5 proc.

 

 

Pieniška ryžių košė su sviestu ir braškėmis (tausojantis).

Natūralus jogurtas su mėlynėmis 3,5 proc.

 

 

2 - OJI SAVAITĖ

Pirmadienis

Antradienis

Trečiadienis

Ketvirtadienis

Penktadienis

Pusryčiai

Pusryčiai

Pusryčiai

Pusryčiai

Pusryčiai

Trijų grūdų dribsnių košė su saulėgrąžomis (tausojantis) (augalinis).

Batonas su sviestu ir fermentiniu sūriu.

Sezoninių vaisių lėkštelė.

Arbatžolių arbata.

Pieniška avižinių kruopų košė su sviestu ir mėlynėmis (tausojantis).

Sezoninių vaisių lėkštelė.

Arbatžolių arbata.

 

Virti kiaušiniai (tausojantis).

Viso grūdo ruginė duona su sviestu. Žalieji žirneliai.

Sezoninių vaisių lėkštelė.

Arbatžolių arbata.

 

 

Pieniška kukurūzų košė su uogomis (tausojantis).

Pilno grūdo ruginė duona su sviestu ir pomidorais.

Sezoninių vaisių lėkštelė.

Arbatžolių arbata.

Kvietinių kruopų košė su uogomis.

Sezoninių vaisių lėkštelė.

Arbatžolių arbata.

 

Pietūs

Pietūs

Pietūs

Pietūs

Pietūs

Barščių sriuba (tausojantis) (augalinis).

Konvekcinėje orkaitėje keptos paukštienos šlaunelės (tausojantis).

Virti ryžiai (tausojantis) (augalinis).

Šviežių daržovių rinkinukas (dviejų rūšių daržovės).

Viso grūdo ruginė duona.

Vanduo (paskanintas vaisių gabaliukais ir žalumynais).

 

Rūgštynių sriuba (tausojantis) (augalinis).

Grietinė 30 proc.

Pilno grūdo ruginė duona.

Keptas kiaulienos maltinis praturtintas kviečių sėlenomis (tausojantis).

Virtos grikių kruopos (tausojantis) (augalinis).

Kopūstų – morkų salotos su alyvuogių aliejumi (augalinis).

Vanduo (paskanintas vaisių gabaliukais).

Daržovių sriuba (tausojantis) (augalinis).

Grietinė 30 proc.

Pilno grūdo ruginė duona.

Plovas su vištiena (tausojantis).

Šviežių daržovių rinkinys (dviejų rūšių daržovės).

Vanduo (paskanintas vaisių gabaliukais).

 

Daržovių sriuba su makaronais (tausojantis) (augalinis).

Viso grūdo ruginė duona.

Žemaičių blynai su kiauliena (tausojantis).

Vanduo su citrina.

 

 

 

 

 

Ryžių kruopų su pomidorais sriuba (tausojantis) (augalinis).

Kepti lašišų kąsneliai (tausojantis).

Bulvių košė (tausojantis).

Šviežių daržovių rinkinukas (dviejų rūšių daržovės).

Vanduo (paskanintas vaisių gabaliukais).

 

 

Vakarienė

Vakarienė

Vakarienė

Vakarienė

Vakarienė

Bulvių košė (tausojantis).

Kefyras 2,5 proc.

 

 

Pilno grūdo makaronai su fermentiniu sūriu (tausojantis).

Natūralus jogurtas 2,5 proc.

 

Virti varškėčiai.

Natūralus jogurtas 2,5 proc.

 

Varškės ir ryžių apkepas (tausojantis).

Arbatžolių arbata.

Pieniška makaronų sriuba (tausojantis).

Trapučiai.

 

3 - OJI SAVAITĖ

Pirmadienis

Antardienis

Trečiadienis

Ketvirtadienis

Penktadienis

Pusryčiai

Pusryčiai

Pusryčiai

Pusryčiai

Pusryčiai

Avižinių kruopų košė su sviestu ir uogomis (tausojantis).

Duona su sviestu ir fermentiniu sūriu.

Sezoninių vaisių lėkštelė.

Arbatžolių arbata.

Keptas omletas su fermentiniu sūriu (taus.).

Viso grūdo ruginė duona.

Žalieji žirneliai su porais ir grietine.

Sezoninių vaisių lėkštelė.

Arbatžolių arbata.

Pieniška ryžių košė su sviestu ir uogomis (taus.).

Natūr. jogurtas su obuoliais.

Sezoninių vaisių lėkštelė.

Arbatžolių arbata.

 

Grikių kruopų košė (taus.).

Batonas su sviestu ir fermentiniu sūriu.

Sezoninių vaisių lėkštelė.

Arbatžolių arbata.

 

Pieniška kvietinių kruopų košė su sviestu (taus.).

Pilno grūdo ruginė duona su sviestu ir pomidoru.

Sezoninių vaisių lėkštelė.

Arbatžolių arbata.

 

Pietūs

Pietūs

Pietūs

Pietūs

Pietūs

Žiedinių kopūstų sriuba (tausojantis) (augalinis).

Viso grūdo ruginė duona.

Maltos jautienos padažas.

Virtos bulvės.

Burokėlių salotos su žaliais žirneliais (augalinis).

Šviežių daržovių rinkinukas (dviejų rūšių daržovės).

Vanduo (pask. vaisių gab.).

 

Perlinių kruopų sriuba su pomidorais (taus.) (augal.).

Bulvių plokštainis su vištiena.

Kefyras 2,5 proc.

Žirnių sriuba (taus.) (aug.).

Viso grūdo ruginė duona.

Kalakutienos guliašas su bulvėmis (tausojantis).

Šviežių kopūstų salotos su saldžiomis paprikomis (augalinis).

Šviežių daržovių rinkinukas (dviejų rūšių daržovės).

Vanduo (pask. vaisių gab.).

 

Raugintų kopūstų sriuba (tausojantis) (augalinis).

Konvekcinėje keptas vištienos maltinukas (taus.).

Virtos perlinės kruopos (tausojantis) (augalinis).

Burokėlių ir obuolių salotos (augalinis).

Šviežių daržovių rinkinukas (dviejų rūšių daržovės).

Vanduo (paskanintas vaisių gabaliukais).

Daržovių sriuba su makaronais (tausojantis) (augalinis).

Viso grūdo ruginė duona.

Žuvies maltinis (tausojantis).

Bulvių košė (tausojantis).

Šviežių daržovių salotos.

Šviežių daržovių rinkinukas (dviejų rūšių daržovės).

Vanduo (pask. vaisių gab.).

 

 

Vakarienė

Vakarienė

Vakarienė

Vakarienė

Vakarienė

Mieliniai blynai.

Pienas 2,5 proc.

 

Lietiniai blynai su bananais ir tyrele.

 

 

Varškės apkepas (taus.).

Jogurtinė grietinė 10 proc.

Arbatžolių arbata.

Pilno grūdo makaronai su sviestu ir varške (taus.)

Pienas 2,5 proc.

 

 

Ryžių risotto.

Natūralus jogurtas 2,5 proc.